Pluspunten: Levenslange garantie Aanbetaling niet nodig Gratis inmeten Vaste prijs voor montage Korting bij doe het zelf

Graniet Werkbladen 

 
Meer informatie:
Eigenschappen Onderhoud Opties Prijzen en offerte
Kookplaten Spoelbakken Kleuren  

Eigenschappen

 
 HET PRODUCT  

Graniet, een materiaal uit de oertijd dat diep in de aarde is ontstaan.

In onze fabriek worden er platen van gemaakt die vervolgens gepolijst of gezoet worden.

Door het polijsten of zoeten van het werkblad wordt de unieke tekening en kleur zichtbaar en dit verleent uw blad een bijzondere uitstraling.

Wie voor een granieten werkblad kiest, kiest voor een haast onverwoestbare kwaliteit.

Een granieten werkblad kan letterlijk tegen een stootje en doorstaat een behandeling met alle niet agressieve schoonmaakmiddelen.

Daarnaast heeft een granieten werkblad als voordeel dat het in iedere vorm en afmeting die u wenst kan worden vervaardigd (maximale lengte ongeveer 300 cm).

Op basis van een nauwkeurige werktekening wordt het blad precies op maat gezaagd en worden de openingen voor uw kookelement en spoelbak(ken) gemaakt.

Wanneer u kiest voor graniet weet u zeker dat u daar tot in lengte van dagen plezier van zult hebben.
 

  Vlekbestendig  
 

Gepolijste granieten werkbladen zijn vlekbestendig, vlekken zullen niet gemakkelijk in het werkblad trekken.

Gezoete en Anticato afgewerkte bladen zijn wel gevoelig voor vlekken, u dient meer op te letten met vlekken en het blad vaker moeten impregneren.

Belgisch Hardsteen is naast de vlekgevoeligheid ook nog gevoelig voor zuren.

 

 Krasbestendig  

Gepolijste granieten werkbladen zijn krasbestendig, door het snijden rechtstreeks op het werkblad zullen uw messen bot worden.

Natuurstenenwerkbladen zoals Belgisch Hardsteen Marmer en Leisteen zijn wel krasgevoelig, u kunt deze krassen echter meestal eenvoudig weg poetsen.

 

 Kleurvastheid  
 

Graniet is een natuurproduct, de kleuren kunnen per plaat verschillen, ook de tekening in een plaat is telkens anders.

 

Oppervlakte gladheid
 

Graniet kan, afhankelijk van de granietsoort in meer of mindere mate insluitingen bevatten die er tijdens het polijsten uit kunnen vallen. dit resulteert in kleine putjes in de oppervlakte, deze putjes behoren bij de eigenschappen van die granietsoort. Kleuren die bovenmatig veel insluitingen (en dus potentiŽle putjes) zijn: Tan Brown, Labrador, Bengal Black. Ook in onze stalen zijn deze putjes te zien.

 

 Hittebestendigheid  

Graniet is niet volledig hittebestendig, een combinatie van temperatuur en volume kan schade opleveren! (Grotere pan/schaal .. groter risico, Olie in plaats van water koken.. groter risico Ovenschalen, ovens gaan tot 230 graden!)
Daarom: gebruik altijd onderzetters bij hete pannen en ovenschalen!

 

 

© granietshop.nl 2024