Pluspunten: Levenslange garantie Aanbetaling niet nodig Gratis inmeten Vaste prijs voor montage Korting bij doe het zelf

GS Select en Diresco composiet 

 
Meer informatie:
Eigenschappen Onderhoud Opties Prijzen en offerte
Kookplaten Spoelbakken Kleuren  

Algemeen

 
 HET PRODUCT  

Kwarts composiet bestaat voor meer dan  90% uit kwarts.
Kwarts is na diamant één van de hardste grondstoffen die moeder natuur heeft voortgebracht.
Aan het kwarts wordt een mix van hars- en kleurstoffen toegevoegd.
Eventueel wordt deze mix aangevuld met stukjes glas of spiegel om een nog mooier effect te creëren. Daarna worden, middels een gepatenteerd proces, platen geperst die de hardheid en kristalachtige uitstraling van kwarts behouden en beschikken over eigenschappen die alle andere materialen overtreffen.
Bijna alle kwartscomposiet platen worden op dezelfde machines van de firma Breton geproduceerd waardoor er slechts kleine variaties in kwaliteit zijn, duurdere aanbieders onderscheiden zich hoofdzakelijk op het gebied van unieke kleuren, tekeningen en oppervlaktestructuren. Op de pagina van Breton ziet u een lijst van de fabrikanten waaronder alle fabrikanten waar wij bladen van verkopen: Caesarstone, Silestone en Diresco. Merken als  Compaq, Stone Italiana, Quarella, Santa Margherita kunnen we op aanvraag ook leveren, we hebben wel een werkbladschets nodig om een offerte uit te brengen.

 
  KWARTS  


De aardkorst bestaat voor een aanzienlijk deel uit kwarts.
Dit mineraal is in bijna ieder gesteente over de hele wereld te vinden.

Zuiver kwarts, ook wel bekend als bergkristal, is transparant van kleur.
Door het toevoegen van een kleurpigment kan het kwarts gesteente allerlei kleuren krijgen.

 

Eigenschappen

 
  Vlekbestendig  

Composiet is niet poreus, vlekken trekken dus niet in het blad. U moet wel opletten met "hardere" schoonmaak producten zoals chloor, ovenreiniger en gootsteenontstopper, deze kunnen het blad onherstelbaar beschadigen.

 

 Krasbestendig  

Composiet bestaat voor meer dan 90% uit kwarts. Hierdoor biedt het een perfecte krasbestendigheid..
 

Normaal gebruik van messen etc. heeft geen enkele invloed op uw werkblad, omdat echter uw messen bot kunnen worden en materiaal van de messen strepen op het werkblad achter kunnen laten raden wij toch het gebruik van een snijplank aan.

 

 Hittebestendigheid  

Composiet is niet volledig hittebestendig, een combinatie van temperatuur en volume kan schade opleveren! (Grotere pan/schaal .. groter risico, Olie in plaats van water koken.. groter risico Ovenschalen, ovens gaan tot 230 graden!)
Daarom: gebruik altijd onderzetters bij hete pannen en ovenschalen!

 

 Onderhoudsvriendelijk  

Regelmatig reinigen met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel is voldoende om het werkblad jaar in jaar uit prachtig te houden.

 

 

 

 

© granietshop.nl 2024