Logo Granietshop

 

Vraag hier snel uw offerte aan:

Sprookjes over graniet:

Wij horen nog steeds heel vaak van klanten "Graniet is toch gevoelig voor zuren zoals azijn of een sinaasappel" daarom gaan wij voor composiet.

Dit is een sprookje dat vaak verteld wordt door verkopers in keukenzaken uit onkunde of om mensen naar een composiet werkblad toe te praten.

Een paar feiten:

  1. Gepolijst graniet is voor wat betreft gebruiksgemak net zo gemakkelijk als een goed composiet werkblad van kwarts composiet.

  2. Graniet is niet gevoelig voor voedingszuren zoals die zitten in sinaasappelen en azijn.

  3. In gepolijst graniet trekt geen vet en er is ook geen gevaar voor vlekken van rode wijn.

  4. Een composiet werkblad dat gemaakt is van steenmeel (gemalen graniet en marmer) is gevoeliger voor zuren en vetvlekken dan een gepolijst graniet.

  5. Gezoet graniet is wel gevoelig voor vetvlekken, deze kunnen hardnekkig te verwijderen zijn, wilt u een mat werkblad? dan is een kwarts composiet werkblad gebruikersvriendelijker, vlekken zijn hierin gemakkelijker weg te poetsen.

Dus wilt u een gepolijst werkblad, dan is de kleur het meest belangrijke keuze argument, voor wat betreft gebruiksvriendelijkheid scoren graniet en composiet ongeveer gelijk.

Graniet wordt vaak verwisseld met Belgisch Hardsteen, deze steen is wel gevoelig voor zuren!

Bij sommige keukenzaken wordt composiet van steenmeel verkocht als werkblad, wij bieden alleen composiet van kwarts aan omdat alleen dit composiet materiaal voldoet voor gebruik in de keuken.

 

granietshop.nl 2022