Logo Granietshop

Pluspunten: Levenslange garantie Aanbetaling niet nodig Gratis inmeten Vaste prijs voor montage Korting bij doe het zelf
 

Vraag hier snel uw offerte aan:

Soorten Werkbladen

Graniet

Belgisch Hardsteen

Leisteen

Composiet

Silestone

Caesarstone

Keramische werkbladen

   

Enkele feiten:

Ikea: Ikea verkoopt onder de naam "Steen" "stenen maatwerkbladen" deze bladen zijn echter niet, zoals veel mensen denken, gemaakt van 100% natuursteen maar van kwarts met kunsthars. Dit product ontbeert dus de natuurlijke uitstraling en glans van natuursteen zoals graniet.

Caesarstone en Silestone (Arte di Granito, Dekker, Jetstone, Kemie etc.): Silestone en Caesarstone zijn merknamen van fabrikanten van plaatmateriaal, Silestone en Caesarstone maken zelf dus geen werkbladen maar halffabricaten (platen) die door verwerkende bedrijven als Arte di Granito, Dekker etc. worden verwerkt tot een compleet werkblad voor uw keuken. Alle verwerkers kopen dus in bij dezelfde platenfabrikant. Of u een werkblad bij Arte di Granito, Dekker, Kemie of bij de Granietshop koopt maakt voor het plaatmateriaal niet uit, wij werken met exact hetzelfde materiaal en geven als enige internetaanbieder u levenslange garantie op uw werkblad. De platen voor ons GS select composiet worden op identieke machines gemaakt als de platen van Silestone en Caesarstone, door te besparen op marketing kunnen wij deze bladen goedkoper aanbieden.

Graniet:

Graniet is een natuurproduct, veel mensen verwarren Graniet met Granito, dit laatste is een product op basis van beton en steentjes, wij leveren geen Granito. Graniet is in vele kleuren beschikbaar, kleuren die niet op de website staan kunnen meestal wel geleverd worden.

Eigenschappen van graniet zijn:

 • zuurbestendig (kan dus tegen sinaasappelsap e.d.)

 • duurzaam en slijtvast

 • beperkt hittebestendig

 • tijdloos mooi

 • uniek (geen blad is hetzelfde)

 • een luxe uitstraling van uw keuken

Hoewel graniet in principe hitte bestendig is raden wij u toch aan om onderzetters te gebruiken om beschadigingen te voorkomen.

Voor graniet geldt dat er diverse natuurlijke variaties voorkomen, zoals putjes, aders, vlekjes, materiaalconcentraties en kleur- en structuurafwijkingen, dit is juist de charme van natuursteen. In onze showroom of bij een bezoek bij u thuis vertellen we u hier meer over. Deze natuurlijke variaties zijn ook in onze monsters zichtbaar.

Het gewicht van graniet ligt tussen de 2700 en 3000 kg per kubieke meter.
Een meter werkblad 60 cm diep en 3cm massief weegt dus tussen de 49 kg en 54 kg.

Graniet kan in drie uitvoeringen worden geleverd:

 1. Gepolijst, de hoogglans uitvoering aan deze bladen is weinig onderhoud noodzakelijk;

 2. Gezoet, een zijdematte uitvoering aan deze uitvoering is meer onderhoud noodzakelijk, u moet het vaker impregneren en voorzichtiger zijn, er blijven gemakkelijker vlekken achter.

 3. Anticato of gebrand, in deze bladen zitten grote putjes waardoor het blad een antieke uitstraling heeft. Het nadeel hiervan is dat het blad slechter te onderhouden (het is moeilijker het blad egaal te impregneren) en minder hygiŽnisch is.

Belgisch Hardsteen:

Belgisch Hardsteen bevat kalk. Belgisch Hardsteen is niet zo hard als graniet en gevoeliger voor krassen en zuren (zoals in sinaasappelsap). Daardoor zal men met een Belgisch Hardstenen blad voorzichtiger moeten omgaan dan met een granieten blad. Om deze redenen zal een Belgisch Hardstenen blad normaal gesproken gezoet in plaats van gepolijst geleverd worden. Gezoete werkbladen hebben geen hoogglans maar een iets mattere zijdeglans.

Vlekken in een Belgisch hardstenen blad zijn onvermijdelijk, als u daar problemen mee heeft kunt u beter kiezen voor een imitatie Belgisch Hardstenen blad van Silestone de kleur Arden Blue of Diresco Belgian Blue (te vinden bij "Ander composiet") zijn bijna niet van echt te onderscheiden.

Leisteen:

Leisteen hebben wij uit onze standaard collectie gehaald omdat de variatie in diktes in een plaat te groot zijn om fijn te kunnen werken in de keuken. Op verzoek kunnen wij dit materiaal we nog steeds leveren in de onbewerkte vorm (gespleten) het oppervlakte is daardoor altijd ruw en niet helemaal vlak. U krijgt hierdoor een echt robuuste natuurlijke uitstraling. Leisteen krast makkelijker dan graniet maar de krasjes zijn vrij eenvoudig weg te poetsen. Leisteen is niet gevoelig voor zuren en vlekt nagenoeg niet.

Composietbladen:

Onze Composietbladen van zowel ons eigen merk GS select composiet als van Silestone of Caesarstone worden gemaakt van kwarts dat onder hoge druk samen met harsen tot een plaat geperst wordt.

Alleen een composietblad met als basis kwartskristallen heeft zodanige eigenschappen dat er keukenwerkbladen van gemaakt kunnen worden die u zorgeloos kunt gebruiken. Werkbladen van composiet gemaakt van graniet, marmer of steenmeel zijn naar onze mening niet geschikt voor gebruik in een keuken.

Een aantal positieve eigenschappen van composiet:

 1. Composiet behoeft door de gesloten structuur minder onderhoud dan een granieten blad. Zeker bij gezoete en geborstelde bladen is dit een prť.

 2. De samenstelling is constant, er is minder kleurverschil tussen bladen

 3. Bladen kunnen in kleuren gemaakt worden die in de natuur niet voorkomen.

Composiet kan in vier uitvoeringen worden geleverd:

 1. Gepolijst, de hoogglans uitvoering;

 2. Gezoet (Caesarstone), een zijdematte uitvoering, dit blad vlekt iets makkelijker, de vlekken dringen echter minder in het blad door waardoor deze vlekken beter te verwijderen zijn als op gezoet graniet;

 3. Velvet (Diresco) / Suede (Silestone), matte werkbladen met een subtiele structuur door deze structuur zijn vette vingers e.d. minder zichtbaar dan op een gezoet werkblad.

 4. Volcano (Silestone) / Anticato (Diresco), in deze bladen zitten grote putjes waardoor het blad een antieke uitstraling heeft. Deze bladen zijn zodanig ruw dat het schoonmaken moeilijker is, vuil trekt echter niet in het blad.

Let op, er worden nog steeds composieten werkbladen verkocht die gemaakt zijn van van graniet of marmer granulaat, dit product is absoluut ongeschikt voor keukenwerkbladen! Door de poreusheid van graniet en marmer kunnen deze bladen veel gemakkelijker vlekken als Kwarts werkbladen.

Silestone:

Silestone is een van de top producten in Kwarts composiet. Silestone heeft de meeste kleuren in het assortiment, de producten zijn gepolijst en (voor een deel) in Suede (mat en iets ruwer) en Volcano (mat en nog ruwer) leverbaar. Uniek aan Silestone is een antibacteriŽle toevoeging aan het werkblad.

Caesarstone:

Caesarstone wordt ook wel geschreven als Ceasarstone of Cesarstone. Caesarstone is een product dat in Nederland veelal door Dekker Zevenhuizen geleverd wordt.  Voor wat betreft de eigenschappen is Caesarstone vergelijkbaar met Silestone. Ook voor Caesarstone hebben wij een apart deel op de website zodat u zeker weet dat een kleur echt een Caesarstone kleur is en niet een kleur van een goedkoper merk composiet.

Keramische werkbladen:

Het keramische werkblad, merknamen Neolith en Dekton, is de nieuwste innovatie in de keuken, niet alleen in de keuken kunnen de bladen toegepast worden het ceramisch materiaal is ook bij uitstek geschikt voor in de badkamer. Wij verwerken de ceramische platen tot maatwerk werkbladen voor de keuken en wasbakken voor in uw badkamer. Keramische werkbladen worden door onze collega's verkocht onder de merknamen CeraNuovo en Ceramistone.


 

© granietshop.nl 2022